2017. április 26., szerda

Variációk egy tésztára - pudingos - rácsos, mint a pékségben :)

Nincs semmi ördöngösség benne, aki sütött már kelt tésztát, annak csak a képzelete szab határt az elkészítéshez.



Hozzávalók:

25 deka nutri free mix per pane itt
25 deka nutri dolci itt
6 deka olvasztott margarin
3 deka élesztő
kb 2 dl langyos tej
5 ek cukor
1 egész tojás+1 sárgája
1 ek tápióka keményítő

Tetejére 1 tojássárga elkeverve 1 ek tejjel

gm vaníliás puding+ 1 ek keményítővel megfőzve, még langyosan kb. 2 deka margarint elkeverünk benne


meggybefőtt lecsöpögtetve

őszibarack befőtt lecsöpögtetve

Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben pici cukorral. A többi hozzávalót a margarin kivételével egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet, elkezdjük dagasztani, amikor összeállt a tészta (lágy lesz) hozzáadjuk a margarint is. Letakarva kelesztjük kb 1 órát, kinyújtjuk, formázzuk, megtöltjük, tepsire tesszük és kb 20 percet pihentetjük. Lekenjük tojással és előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...