2017. április 26., szerda

Almarózsa - látványos desszert a hétvégi ebéd mellé :)

Kis ügyességgel mindenki elkészítheti ezt a finom és látványos desszertet a hétvégi ebéd mellé.
Ötlet a youtube-ról innen




Hozzávalók:

30 deka nutri free mix per pane itt
2 deka élesztő
100 ml langyos tej
3 ek cukor
4 deka olvasztott margarin
1 tojás+ 1 sárgája a kenéshez
1 ek tápióka keményítő
1 ek tejföl
2-3 nagyobb alma
fahéj, porcukor


Egy kisebb fazékba l vízbe teszünk 1 ek citromlét, ízlés szerint cukrot, pár szem szegfűszeget, ebben főzzük meg az almaszeleteket.

Lágy tésztát, de jól nyújtható tésztát gyúrunk, egy órát kelesztjük.
Az almát négybe vágjuk, a magházat kivágjuk, utána kb 2 mm-es szeletekre vágjuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük, amibe cukrot, szegfűszeget és citromlevet tettünk. Kb negyed óra-20 perc főzés után, ha jól hajlítható az alma, leszűrjük.
A tésztát téglalapra kinyújtjuk, kb 3-4 mm vastagra, 4 cm-es csíkokra vágjuk, megszórjuk fahéjas cukorral, majd az alma szeleteket egymás mellé tesszük, feltekerjük és muffin formába tesszük. Tojással megkenjük, barna cukorral megszórjuk, majd 190 fokon kb 25-30 percet sütjük.



Egymásra fektetjük az almaszeleteket és feltekerjük a tésztával együtt


Muffin formába tesszük




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...