2017. április 20., csütörtök

Epres-habcsókos pite

Szeretjük az epret, de ezt már tudjátok :) A pitét is, de most egy kicsit felturbóztam, egyszerű, de nagyon látványos, na és persze finom :)



Hozzávalók:

Tészta:

15 dkg nutri free mpp itt
15 dkg Nutri Dolci sütiliszt itt
15 dkg margarin 
fél tk sütőpor
2 tojássárga
2 ek tejföl 20%-os
2 ek tápióka keményítő itt
5 ek cukor


Töltelék:


50 dkg eper
2 ek tejszín ízű gm pudingpor, v. vaníliás
cukor ízlés szerint és kevés víz


Tetejére:


10 dkg cukor
2 tojásfehérje
A kenéshez tojás 



:)
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk gyorsan. Hűtőbe tesszük letakarva kb. fél-1 órára. Amíg hűl, megtisztítjuk és megmossuk az epret, egy lábosba tesszük a cukorral és egy kevés vízzel, főzzük amíg szottyos :Dlesz, belekeverjük a pudingport, rottyan egyet és kész is. Kinyújtjuk a tésztát, elősütjük 180 fokon kb. 10 percig, beletesszük a tölteléket és kb 20 percig sütjük. Felverjük a fehérjéket habbá, a pitére nyomjuk és még kb. 10 percig 150 fokon sütjük.



Sütés előtt a habcsók

Kész a pite





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...