A normál étkezésű családtagok gondolkodás nélkül eszik a sütiket, sőt, időnként rendelést is adnak, hogy mit ennének legközelebb :) Én meg szívesen veszem ezeket a felkéréseket, mert ezek szerint abszolút ehetőek a sütik :D
Hozzávalók 25 cm átmérőjű torta formához:
Piskóta:
6 tojás
20 dkg schar C itt
20 dkg cukor
1 tk sütőpor
1 cs vaníliás cukor
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a cukor harmadával kemény habbá verjük, a sárgájákat a többi cukorral fehéredésig keverjük, óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot, majd az átszitált lisztet óvatosan beleforgatjuk. A torta forma aljába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát, elsimítjuk, 1x2-szer hozzáütjük az asztalhoz, hogy a légbuborékok eltűnjenek, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Ha megsült, rácsra tesszük hűlni.
Krém:
5 dl tej
5 dkg vaníliás puding
10 dkg cukor
4 dl habtejszín
1 cs zselatin+1 dl vízben feloldva
1 doboz őszibarack konzerv v. más gyümölcs
A tejjel és a cukorral a pudingot megfőzzük, kihűtjük.
A zselatint elkeverjük a vízben, felmelegítjük mikróban amíg elolvad (nem kell forralni). A tejszínt habbá verni, a pudingot átkeverjük, hozzáadjuk a zselatint majd a tejszínhabot. A befőttet lecsöpögtetjük, apróra vágjuk és a krémbe keverjük. Betöltjük a tortát, díszítjük ízlés szerint.
5 dkg vaníliás puding
10 dkg cukor
4 dl habtejszín
1 cs zselatin+1 dl vízben feloldva
1 doboz őszibarack konzerv v. más gyümölcs
A tejjel és a cukorral a pudingot megfőzzük, kihűtjük.
A zselatint elkeverjük a vízben, felmelegítjük mikróban amíg elolvad (nem kell forralni). A tejszínt habbá verni, a pudingot átkeverjük, hozzáadjuk a zselatint majd a tejszínhabot. A befőttet lecsöpögtetjük, apróra vágjuk és a krémbe keverjük. Betöltjük a tortát, díszítjük ízlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése