2017. április 16., vasárnap

Húsvéti torta

Húsvétkor húsvéti torta kerül az asztalra, ezúttal a külalak kicsit "mesés", mert az unokám is kap belőle. A piskóta Nutri Dolcival készült.


A piskóta:

2x3 tojásból kakaós piskóta 18 cm-es tortaformában sütve.

3 tojás
10 dkg cukor
10 dkg Nutri Dolci itt
fél tk sütőpor
1 ek kakópor 20%-os
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, óvatosan hozzáadjuk a tojáshabot, majd a liszttel elkevert sütőport és a kakaót. Összeforgatjuk, és sütőpapírral bélelt formába öntjük, 180 fokon előmelegített sütőben kb. 30-35 perc.

Krém:

25 dkg mascarpone
4 dl habtejszín
kakaópor 3-4 ek
10 dkg étcsoki olvasztva
5 dkg tejcsoki olvasztva
kevés porcukor ízlés szerint
Fondant: Dr Oetker fehér
Ételfesték: Dr Oetker

A csokit gőz felett felolvasztjuk, a mascarponét habosra keverjük, hozzáadjuk a kissé visszahűlt olvasztott csokit,kakaót, hogy sötét színe legyen, majd a felvert tejszínhabbal lazítjuk a krémet.
A kihűlt piskótákat kettévágjuk, betöltjük a krémmel, majd kívülről is bevonjuk, spatulával barázdákat húzunk, hogy a fakéregre hasonlítson a bevonat. Kanállal kivájjuk a nyuszi odúját, és itt is bekenjük krémmel. Elkészítjük fondantból a díszeket, ételfestékkel színezzük.Elhelyezzük a nyuszit, és a többi dekorációt. Betesszük a hűtőbe legalább 1 órára.


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...