2017. április 9., vasárnap

Nutellás csillag kalács és hernyó kifli



Először ezt a receptet 2015 márciusában sütöttem meg, és azóta többször is.
Az egyik kedvenc kalácsunk, ami 2-3 napig is puha marad, bár az az igazság, hogy 2 napnál tovább nem marad belőle :D
Hozzávalók:
25 deka nutri free mix per pane
25 deka glutenix foszlós kalács
5 deka olvasztott margarin
3 deka friss élesztő
kb. 180-200 ml langyos tej
2 ek tejföl
1 egész tojás+ 1 sárgája
5 ek cukor
1 ek tápióka keményítő
nutella, darált dió
a tetejére tojás a kenéshez
Élesztőt megfuttatjuk a tejben pici cukorral, a többi hozzávalót egy tálba tesszük, lágy tésztát készítünk. Kb. 1 órát kelesztjük, utána formázzuk, 4 részre osztjuk a tésztát, mind a négyet kör alakúra kinyújtjuk, megkenjük nutellával az elsőt, rátesszük a második tésztát, megkenjük, majd a harmadikkal befedjük. Középre teszünk egy poharat, majd éles késsel felosztjuk a kört 16 egyenlő részre. Két egymás melletti részt kétszer befelé tekerünk, kicsit a végeket összenyomjuk, ezt megismételjük a többivel is.
Sütőpapírra tesszük, lekenjük tojással.
190 fokon előmelegített sütőben kb. 15-20 perc
Az eredeti búzás recept itt.

Ugyanebből a tésztából készíthetünk hernyó kifliket is :) 6-8 részre osztjuk, hosszúkásra nyújtjuk a tésztát, a felső részre tesszük a nutellát, az alsó részt bevagdossuk hosszában kb 10 cm hosszan, feltekerjük és lekenjük tojással.

Mandulával a közepén még finomabb :)


Nutellás hernyó kiflik :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...