2017. április 14., péntek

Amerikai krémes - habos, krémes, nehéz ellenállni a csábításnak :)

Az eredeti búzás receptet Barbi oldalán találtam itt, ezt alakítottam át gluténmentesre. Nagyon finom, látványos süti.



Hozzávalók 29x24 cm-es tepsihez:

7 tojás sárgája
150 g kristálycukor
120 ml víz
2 evőkanál olvasztott vaj
200 g Schar C v. AnniPanni piskóta liszt itt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó


Krém:
7 tojás fehérje
10 evőkanál kristálycukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej


A tetejére:

4 dl tejszín
2 csomag Dr.Oetker-es habfixáló
3 evőkanál porcukor

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, tovább keverve a robotgéppel, belekeverjük az olvasztott vajat, majd a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet és vizet is felváltva beledolgozzuk.
Sütőpapiros tepsibe simítjuk és 180 fokon 20 percig sütjük.
Míg a piskóta sül elkészítjük a krémet.
A pudingport lábosba egy kicsi tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzákeverve sűrű krémet főzünk.
A tojások fehérjét a cukorral addig verjük amíg a cukorszemek, szépen elolvadnak és fényes kemény habot kapunk.
A pudingot még forrón kell a habhoz keverni, majd a sütőből kivett tésztára kenjük és visszadugjuk a sülni még 15 percre.
Mikor teljesen kihűlt, a tejszínhabot a cukorral és a habfixálóval a tasakon lévő utasítás szerint felverjük.
Csillagcsőrös nyomózsákba töltjük és megmintázzuk a sütemény tetejét.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...