Hozzávalók:
30 dkg Nutri free mpp itt
15 dkg Glutenix foszlós kalács itt2,5 dkg friss élesztő
5 ek cukor
6 dkg olvasztott vaj v. margarin
kb. 150-180 ml langyos tej
3 ek tejföl
1 egész tojás+ 1 sárgája
Töltelékhez:
túró
vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
1 tojássárga
vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
1 tojássárga
Almás táskához:
2-3 db alma
apróra vágva
pici margarin
barna cukor, fahéj ízlés szerint
Az almát kevés margarinon megpároljuk barna cukorral és fahéjjal, így tesszük a tészta közepére, átlósan áthajtjuk, így egy háromszöget kapunk, villa hegyével körben összenyomjuk a két réteget. Lekenjük tojással, pihentetjük, majd megsütjük.
A tetejére egy sárgája egy ek tejjel elkeverve.
AZ élesztőt megfuttatjuk egy kevés langyos tejben, hozzáadjuk a többi kimért hozzávalóhoz a vaj (margarin) kivételével, amit a végén dagasztunk a tésztába. Kelni hagyjuk 1 órán át, kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk, a közepére tesszük az ízesített túrót, a négy sarkát összefogjuk, tepsire tesszük, negyed órát pihentetjük, majd lekenjük tojással. 180 fokon kb. 20-25 perc.
Kedves Angie!
VálaszTörlésÖröm...öröm! Nagyon jól sikerült a túrós batyu. Isteni finom! Köszönöm a receptet!
Kedves Ákos!
TörlésNagyon örülök, hogy ízlik :) Ha szereted az almát, akkor próbáld ki az almás táskát is, nagyon finom :)