A sima búzás recept itt található, ezt alakítottam át gluténmentesre.
Hozzávalók:
2 dkg élesztő
1 dl langyos tej
1 kávés kanál cukor
25 dkg puha margarin
2 evőkanál cukrot
1 egész tojás+ 1 tojássárgája
csipetnyi só a felfuttatott élesztőt
50 dkg Nutri free mpp itt
6 gr xantán
Tetejére: 1 tojássárga 1 ek tejjel elkeverve
Töltelék:
Túró töltelék: (2 rúdhoz)
50 dkg túró
2 tojássárgája
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg mazsola
10 dkg cukor
1 csipet só
2 evőkanál rizsdara
2 tojás felvert habja
Alma töltelék: (2 rúd)
kb. 50 dkg reszelt alma,
15 dkg cukor
1 csapott evőkanál fahéj
3 evőkanál gm zsemlemorzsa
Az élesztőt a tejben 1 kk cukorral megfuttatjuk. A margarint habosra keverjük 2 ek cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, majd végül a felfutott élesztőt és a lisztet.
Könnyedén összegyúrjuk, 4 cipóba osztjuk. Henger alakúra sodorjuk és téglalap alakúra kinyújtjuk.
A lap széleit körülbelül 8 cm szélességben bevagdaljuk és sima közepére tesszük a tölteléket. Most a bevagdalt széleket keresztbe egymásra hajtogatjuk, tojással megkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük, körülbelül 180 fokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése