Este készült, így a fényviszonyok nem voltak kedvezők, de a tiramisu annál inkább :)
Mivel nem volt itthon babapiskóta, így a lányok blogján látott megoldást választottam, sütöttem egy 6 tojásos piskótát nagyobb tepsiben, kettévágtam, és betöltöttem a krémet. Nem tojással készült, csak tejszínhab és mascarpone felhasználásával. Egy éjszaka a hűtőben, és másnap az igazi :)
Hozzávalók:
6 db tojás szétválasztva
20 dkg Nutri dolci itt
20 dkg cukor
fél cs sütőpor
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket az 1/3 cukorral kemény habbá verjük, a többi cukorral kikeverjük a sárgákat, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérje habot, végül a sütőporos lisztet is beleforgatjuk. 180 fokon kb. 40 perc (tűpróba)
Krém:
5 dl habtejszín, én cukrászhabot használok, ha sima tejszín van, akkor 2 cs habfixáló kell hozzá, illetve cukor ízlés szerint
25 dkg mascarpone
rumaroma
kakaópor a tetejére
A piskótára: 1 dl presszókávé 1 dl tejjel felengedve és ízlés szerint teszünk bele cukrot
A kihűlt piskótát kettévágjuk, a tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a mascarponét és az aromát. Meglocsoljuk a tejeskávéval a piskótát, rákenjük a krém felét, mielőtt rátesszük a másik piskótát, azt is meglocsoljuk, majd a tetejét is. A krémmel megkenjük a tetejét és az oldalát is, majd a maradékkal habzsákból díszítjük. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése