Ha összegyűlik a család apraja-nagyja, ez a süti tökéletes a vendégsereg jóllakatására. Kevesen tudnak ellenállni ennek a csokis habos édességnek.
Az eredeti búzás recept itt.
Gluténmentesített változat hozzávalói:
Hozzávalók egy 27 x 38 centis tepsihez:
A csokikrémhez:
8 tojássárgája
4 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál keserű kakaópor
2 csomag csokoládéízű pudingpor
8 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
A tésztához:
8 tojásfehérje
8 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
8 evőkanál schar C
1 csomag sütőpor
A tetejére:
4 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
Először a krémet készítettem el: a tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre, habosra kevertem.
Hozzádolgoztam a kakaóport és a pudingport, majd lassan adagolva a tejet is belekevertem.
Kis lángon felfőztem, besűrítettem, majd hagytam teljesen kihűlni.
A margarint habosra kevertem a porcukorral, hozzákevertem a kihűlt pudingos krémet is.
A tésztához keményre vertem a tojásfehérjéket, a vége felé hozzádolgoztam a kétféle cukrot is.
Rászitáltam a sütőporral elkevert lisztet és fakanállal óvatosan beleforgattam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütöttem.
Amikor a tészta kihűlt, rákentem a csokis krémet és hűtőbe tettem.
2-3 óra után felszeleteltem és a szeleteket cukorral és habfixálóval keményre vert tejszínhab rózsákkal díszítettem. (Természetesen a habot rá is simíthatjuk a csokikrémre, ebben az esetben megszórhatjuk még reszelt csokoládéval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése