2017. április 13., csütörtök

Fekete erdő torta - variációk

Nálunk nagy kedvenc a Fekete erdő torta, már sokféle formában készítettem, kezdőknek is sikerélményt hoz az elkészítése.
Látványos és nagyon finom torta.
Hozzávalók 25 cm átmérőjű torta formához:
Piskóta:
6 tojás
20 dkg schar C itt
20 dkg cukor
1 tk sütőpor
2 ek kakaópor (20%-os legalább)

Töltelék hozzávalói:
5 dl tejszín habbá verve+ a külső díszítéshez
1 üveg meggybefőtt- pár szemet félreteszünk a díszítéshez- leszűrjük, a levet kiegészítjük vízzel, hogy 6 dl legyen. Lábosba öntjük, egy dl külön teszünk, ebben elkeverünk 1 csomag vaníliás puding port, amikor a meggylé felforrt, beleöntjük z elkevert pudingport, és 1 csomag tortazselét, összefőzzük amíg besűrűsödik, a végén hozzáadjuk a meggyszemeket. Félretesszük hűlni.

Piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a cukor harmadával kemény habbá verjük, a sárgájákat a többi cukorral fehéredésig keverjük, óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot, majd az átszitált lisztet, kakaót óvatosan beleforgatjuk. A torta forma aljába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát, elsimítjuk, 1x2-szer hozzáütjük az asztalhoz, hogy a légbuborékok eltűnjenek, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Ha megsült, rácsra tesszük hűlni.
A piskótát 3 felé elvágjuk, az első lapot visszatesszük a tortaformába,a közepére teszünk egy kevés tejszínhabot, mellé körben egy sor meggyzselét, megint egy sor tejszín, amíg a torta széléhez érünk. A tetejére tesszük a harmadik lapot, letakarjuk fóliával, egy tányérral lenyomjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tejszínhabbal, csokireszelékkel meggyszemekkel díszítjük.
















A betöltés folyamata


A betöltött torta




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...