Ezt a receptemet az Életszépítők internetes magazinban is bemutatták itt.
Hozzávalók:
6 tojás szétválasztva
15 dkg cukor
20 dkg Schar C itt
1 tk sütőpor
2 csapott ek kakaópor
1 cs vaníliás cukor
15 dkg cukor
20 dkg Schar C itt
1 tk sütőpor
2 csapott ek kakaópor
1 cs vaníliás cukor
A tojássárgájához hozzáadjuk a cukor 2/3 részét,habosra keverjük, a többivel a fehérjéket verjük kemény habbá. A habosra kevert sárgákhoz óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjehabot, majd több részletben hozzákeverjük a liszttel elkevert kakaóport és sütőport. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük. Rácsra tesszük és kihűtjük.
Krémhez
2,5 dl habtejszín (ha nem cukrozott, akkor 2-3 ek porcukrot adjunk hozzá)
10 dkg fehér csoki (gluténmentes)
1 ek porcukor
25 dkg mascarpone
kb. 50 dkg eper
1 cs expressz zselatin fix
a tetejére díszítésnek tejszínhab
10 dkg fehér csoki (gluténmentes)
1 ek porcukor
25 dkg mascarpone
kb. 50 dkg eper
1 cs expressz zselatin fix
a tetejére díszítésnek tejszínhab
A krémhez a 2,5 dl habtejszínt felforraljuk, és az összetört csokira öntjük, elkeverjük amíg elolvad. Félretesszük hűlni (én előző este elkészítettem, és hűtőben várta a felhasználást). Robotgéppel habosítjuk a tejszínes csokit, majd a felhabosított mascarponét hozzáadjuk, végül belekeverjük a zselatint.
A teljesen kihűlt piskótát 3 felé vágjuk hosszú élű recés késsel, az alsó lapot vékonyan megkenjük, majd habzsákba tesszük a krém 2/3 részét és a piskóta szélén körben kb. 3 cm széles csíkot nyomunk, a piskóta közepére apróra vágott epret teszünk, ráhelyezzük a középső lapot, és megismételjük a folyamatot.
A tetejét tejszínhabbal, egész eperrel és olvasztott csokoládéval díszítjük.
Kezdő tortakészítők is bátran belevághatnak :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése