2017. április 18., kedd

Epres-mascarponés "pucér" torta - Naked cake

Nagy divat volt és még most is az ún. pucér torta, amikor az elkészített torta nem kap semmilyen bevonatot kívül. Általában sok gyümölccsel díszítik, de használnak tejszínhabot és csokoládét is.
Ezt a receptemet az Életszépítők internetes magazinban is bemutatták itt.


Hozzávalók:

6 tojás szétválasztva
15 dkg cukor
20 dkg Schar C itt
1 tk sütőpor
2 csapott ek kakaópor
1 cs vaníliás cukor
A tojássárgájához hozzáadjuk a cukor 2/3 részét,habosra keverjük, a többivel a fehérjéket verjük kemény  habbá. A habosra kevert sárgákhoz óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjehabot, majd több részletben hozzákeverjük a liszttel elkevert kakaóport és sütőport. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük. Rácsra tesszük és kihűtjük.
Krémhez
2,5 dl habtejszín (ha nem cukrozott, akkor 2-3 ek porcukrot adjunk hozzá)
10 dkg fehér csoki (gluténmentes)
1 ek porcukor
25 dkg mascarpone
kb. 50 dkg eper
1 cs expressz zselatin fix
a tetejére díszítésnek tejszínhab
A krémhez a 2,5 dl habtejszínt felforraljuk, és az összetört csokira öntjük, elkeverjük amíg elolvad. Félretesszük hűlni (én előző este elkészítettem, és hűtőben várta a felhasználást). Robotgéppel habosítjuk a tejszínes csokit, majd a felhabosított mascarponét hozzáadjuk, végül belekeverjük a zselatint.
A teljesen kihűlt piskótát 3 felé vágjuk hosszú élű recés késsel, az alsó lapot vékonyan megkenjük, majd habzsákba tesszük a krém 2/3 részét és a piskóta szélén körben kb. 3 cm széles csíkot nyomunk, a piskóta közepére apróra vágott epret teszünk, ráhelyezzük a középső lapot, és megismételjük a folyamatot.
A tetejét tejszínhabbal, egész eperrel és olvasztott csokoládéval díszítjük.
Kezdő tortakészítők is bátran belevághatnak :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...