2017. április 19., szerda

Epres-fehér csokis csorgatott torta

Nálunk az eper télen-nyáron jöhet minden mennyiségben. Szerencsés helyzetben vagyok, piac mellett lakunk, ahol mindig friss és változatos gyümölcsöket lehet kapni.
Ezt a tortát kis energiával tehetjük látványossá, hiszen csak pár szem eper és egy kis étcsoki kell hozzá :)


Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:

6 tojásos kakaós piskóta, elkészítés itt

Krém:

10 dkg fehér csoki felolvasztva
25 dkg mascarpone
5 dl habtejszín
1 habfixáló
eper
15 dkg étcsoki felolvasztva 1 ek olajjal elkeverve
A piskótát 3 felé vágjuk, a fehér csokit felolvasztjuk és a felhabosított mascarponéhoz adjuk, elkeverjük, majd a felvert tejszínhabból teszünk hozzá ízlés szerint. Megkenjük az első lapot, szórunk rá apróra vágott epret, megismételjük a következő lappal is ugyanezt. Bevonjuk tejszínhabbal, majd a felolvasztott étcsokival körben leöntjük a szélét. Díszítjük eperrel, habbal.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...