Először 3 éve sütöttem tortaformában, azóta is ez a forma a kedvencünk, persze a klasszikus bukta formát is szoktam sütni.
Hozzávalók:
20 deka Nutri free mix per pane itt
15 deka schar C itt
15 deka schar mix it itt
10 deka cukor
2,5 deka élesztő
kb. 3,5 dl langyos tej
1 ek útifűmaghéj itt
10 deka olvasztott vaj/margarin
Élesztőt megfuttatjuk pici cukorral. Hozzáadjuk a liszthez a cukrot, útifűmaghéjat, beleöntjük az élesztőt, az összes tejet, elkezdjük dagasztani és közben hozzáadjuk az olvasztott vajat/margarint. Kelni hagyjuk kb. kétszeresére, kb fél cm vastagra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk a közepére tesszük a lekvárt, vagy nutellát és gombócokat formálunk. Egy sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, lekenjük egész tojással és 180 fokon kb 35 percig sütjük.
15 deka schar C itt
15 deka schar mix it itt
10 deka cukor
2,5 deka élesztő
kb. 3,5 dl langyos tej
1 ek útifűmaghéj itt
10 deka olvasztott vaj/margarin
Élesztőt megfuttatjuk pici cukorral. Hozzáadjuk a liszthez a cukrot, útifűmaghéjat, beleöntjük az élesztőt, az összes tejet, elkezdjük dagasztani és közben hozzáadjuk az olvasztott vajat/margarint. Kelni hagyjuk kb. kétszeresére, kb fél cm vastagra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk a közepére tesszük a lekvárt, vagy nutellát és gombócokat formálunk. Egy sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, lekenjük egész tojással és 180 fokon kb 35 percig sütjük.
A hagyományos formát is szeretjük |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése