Hozzávalók:
50 dkg Nutri free mpp kenyér liszt itt
12,5 dkg margarin
12,5 dkg juhtúró,
2 kk só,
4 dkg budafoki élesztő( én egy kicsi tejben megfuttattam az élesztőt)
1 tojás meg egy sárgája
300 gr kefír
Tipp:
medvehagyma szezonban tegyünk bele, megdobja az ízét :)
Összegyúrtam,keleszteni hagytam egy órát és utána kinyújtottam, hajtogattam (téglalapra nyújtottam, gondolatban a hosszabbik oldalán 3 felé osztom, bal oldalról behajtom az első harmadot, jobbról ráhatom a harmadik harmadot, végül fentről lehajtom) Letakartam, 10 perc elteltével újra hajtogattam,kinyújtottam, bevagdaltam a tetejét,megkentem tojással. 180 fokon kb 20 perc alatt megsül.
Kelesztés előtt |
Kelesztés után |
Nyújtás |
Bevágtam, lekentem tojással és feldaraboltam |
Kész :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése