Hozzávalók:
40 dkg bármilyen kenyérliszt (most 20 dkg Nutri free mpp, 20 dkg schar B) itt
2 dkg friss élesztő 1,5 dl langyos tejben pici cukorral megfuttatva
1 tk só
5 ek olaj
bacon
sonka
sajt
Tetejére: 1 egész tojás, szezám mag
A tejben megfuttatjuk az élesztőt, kimérjük egy tálba a lisztet, sót, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, elkezdjük dagasztani, folyamatosan adunk még hozzá langyos tejet, amíg egy rugalmas tésztát kapunk, a végén adjuk hozzá az olajat.
Letakarva pihentetjük fél órát, két részre osztjuk. Majd az egyik tésztát újra felezzük, kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra, ráfektetjük a bacont, letakarjuk a másik kinyújtott tésztával, kicsit lenyomkodjuk. Felvágjuk 2 cm széles darabokra, egyesével megcsavarjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük, lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal. A fonott készítése: ráfektetjük a sonkát a tésztára, megszórjuk sajttal, letakarjuk a másik tésztával, felvágjuk 2 cm-es darabokra, megcsavarjuk, majd kettőt összefonunk. Lekenjük, szórjuk meg szezámmaggal, vagy más kedvenc magunkkal. 180 fokon kb. 15-18 perc
2 dkg friss élesztő 1,5 dl langyos tejben pici cukorral megfuttatva
1 tk só
5 ek olaj
bacon
sonka
sajt
Tetejére: 1 egész tojás, szezám mag
A tejben megfuttatjuk az élesztőt, kimérjük egy tálba a lisztet, sót, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, elkezdjük dagasztani, folyamatosan adunk még hozzá langyos tejet, amíg egy rugalmas tésztát kapunk, a végén adjuk hozzá az olajat.
Letakarva pihentetjük fél órát, két részre osztjuk. Majd az egyik tésztát újra felezzük, kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra, ráfektetjük a bacont, letakarjuk a másik kinyújtott tésztával, kicsit lenyomkodjuk. Felvágjuk 2 cm széles darabokra, egyesével megcsavarjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük, lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal. A fonott készítése: ráfektetjük a sonkát a tésztára, megszórjuk sajttal, letakarjuk a másik tésztával, felvágjuk 2 cm-es darabokra, megcsavarjuk, majd kettőt összefonunk. Lekenjük, szórjuk meg szezámmaggal, vagy más kedvenc magunkkal. 180 fokon kb. 15-18 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése