45 dkg Nutri free mpp
fél tk sütőpor
18 dkg szobahőmérsékletű vaj
3 dl natúr joghurt
2 kk só
Tetejére 1 tojás felverve, szezámmag, reszelt sajt, egész kömény stb.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalót is a tálba tesszük. Egy lágy, de nem ragacsos tésztát kapunk, ha ragadna, tegyünk hozzá egy kevés lisztet. Fél cm vastagra nyújtjuk, pizzavágóval 8-10 mm széles csíkokra vágjuk kb. 20 cm hosszú legyen. Kenjük le felvert tojással, szórjuk meg ízlés szerint magokkal, sajttal. Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 10-12 perc. Sütőfüggő! Ne süssük túl, szép aranybarna legyen. Ha kihűlt, igazi ropogtatni valónk lesz :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése