Az eredeti receptet Citromhab blogján találtam itt, a legtökéletesebb recept, nem lehet elrontani.
A titok az arányokban van, ahány dkg a tojásfehérje, 2x annyi cukor.
2 tojásfehérje
kristálycukor - a fehérje súlyának kétszerese
1 tk gm étkezési keményítő
étcsoki kb. 5 dkg
kókuszreszelék
durvára tört dió, mogyoró, mandula stb.
szükség szerint ételszínezék
A fehérjéket beletesszük egy tálba a cukorral, gőz fölött "csípősre" melegítjük kevergetés közben. Mit is jelent ez? Ha beledugjuk az ujjunkat, forrónak érezzük, vigyázzunk, hogy ne főzzük meg!
Levesszük a gőzről, hozzáadjuk a keményítőt és kemény habbá verjük.Ha színezni szeretnénk, azt most tegyük meg. Habzsákba tesszük és szívünknek kedves formákat készítünk :)
80 fokos sütőben 40-50 percig szárítjuk a habkarikákat.
A csokoládét az olajjal gőz felett megolvasztjuk. Belemártjuk a karikákat, habcsókok talpát, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk, vagy mogyoróba, visszatesszük a sütőpapírra amíg a csoki megdermed.
A habkarikákat ünnepivé varázsolhatjuk, ha megszórjuk kis dekor csillagokkal. Nálunk nagy sikere volt.
Csíkos habcsók készítése:
Habzsák
sűrű ételfesték
fogpiszkáló
A habzsákba illesszük bele a nyomócsövet, majd a fogpiszkálót mártsuk bele az ételfestékbe, és a habzsák belsejében húzzunk csíkokat hosszában kb. 10-15 cm hosszan, majd töltsük meg a felvert tojáshabbal és nyomjunk habcsókokat.
Habcsiga :) |
Vagy készíthetünk kis fészket a habból, majd töltsük meg krémmel, díszítsük gyümölccsel :)
Nagyon szépségesek :)
VálaszTörlésKöszi Betti :)
Törlés