2017. május 27., szombat

Spanyol almatorta

Egy nagyon egyszerű, kevert tésztás sütit hoztam ma. Igaz, hogy eperszezon van, de kell egy kis változatosság :)



Hozzávalók:

20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
20 dkg puha vaj v. margarin
4 egész tojás ( szobahőmérsékletű)
12,5 dkg darált dió (mandula, mogyoró stb.) én most pirított apróra tört földimogyorót tettem bele
1 tk őrölt fahéj
1 tk sütőpor
20 dkg Nutri dolci
2 ek kakaópor (20-22%-os)
4 db alma hámozva, 1x1cm-es kockára vágva
rumaroma ízlés szerint kb 1 tk

Az almát hámozzuk meg, és vágjuk fel 1x1 cm-es kockákra, locsoljuk meg a rummal és szórjuk rá a fahéjat, keverjük össze egy tálban. A puha vajat keverjük habosra a cukorral, majd tegyük hozzá egyesével a tojásokat (ne ijedjünk meg, elég trutymós lesz :) ) Végül tegyük bele a lisztet, kakaót, sütőport, diót v. mogyorót, keverjük össze, majd forgassuk bele az almát is.
Sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába öntsük a tésztát, és 180 fokon előmelegített sütőben kb 50-60 perc alatt süssük meg.

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...