Elkészítése kezdőknek is sikerül, mert nem bonyolult krém kell hozzá.
Hozzávalók 20 cm átmérőjű formához a tejszínhabos tortához:
4 tojásos piskóta recept itt
2 cs 250 gr-os gesztenyepüré
250 gr mascarpone
500 ml habtejszín (Meggle cukrászhab)
rumaroma ízlés szerint
10 dkg étcsoki olvasztva
csokidara a díszítéshez
A recept szerint elkészítjük a piskótát, kihűtjük, majd 3 részre vágjuk. Elkészítjük a krémet: áttörünk 1,5 csomag gesztenyepürét, habosra keverjük a mascarponét, belekeverjük a gesztenyét, majd 2 dl habbá vert tejszínt óvatosan beleforgatunk. Betöltjük a tortát, hűtőbe tesszük. Felolvasztjuk a csokit gőz felett, és a maradék fél csomag gesztenyepüréből szíveket formázunk, a felét belemártjuk a csokiba, sütőpapírra vagy rácsra tesszük, megvárjuk amíg a csoki megszilárdul. 3 dl tejszínt habbá verünk, bevonjuk a tortát, díszítjük habrózsákkal, gesztenyeszívekkel és tortadarával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése