A választás most a porchettára esett, kiadós, főleg, ha nagyobb darabot kapunk, nem úgy mint én most :/ Legközelebb már rutinos leszek, és előre szólok a hentesnek, hogy ne csíkozzák fel, hanem hagyják egyben.
Hozzávalók:
1,5-2 kg bőrös kicsontozott malac császár hús
A legjobb benne, hogy szabadon választhatunk, mi legyen a töltelék :)
20 dkg tisztított, apróra vágott gomba
4 db csirkemáj apróra vágva
5-10 dkg kockázott bacon
1 fej hagyma (lila, új...)
1-2 gm zsemle vagy kenyérdarab vízbe áztatva
fűszerek (bazsalikom, oregánó, petrezselyem, bors)
só
lehet meglocsolni fehér borral a húst, illetve a töltelékbe is mehet (én most ezt kihagytam, mert kiskorú is eszik belőle :) )
Egy nagyobb serpenyőben elkezdem pirítani a bacont, majd hozzáadom a hagymát, ha megpirult hozzáteszem a gombát és a csirkemájat, majd fűszerezem. Beáztatom a gm zsemlét vagy kenyeret vízbe, ha megpuhult, kicsavarom és az elkészült töltelékbe keverem.
A húst kicsontozom, a két végén belülről kifelé óvatosan bevágom, majd a vágást kihajtom, sóval és borssal bedörzsölöm, a bőrét csak sóval. Az elkészült tölteléket ráterítem a húsra, majd a bevágott széleket visszahajtom és oda is teszek tölteléket. Feltekerem a húst, bőrével kifelé, spárgával összekötöm szépen, divatosan :)
Fél órát pihentetjük, mielőtt felvágjuk a húst. Másnap hidegen vékonyra szeletelve szendvicsben is kínálhatjuk reggelire.
Én most petrezselymes újburgonyát és zöldségköretet készítettem hozzá.
Indulás a sütőbe :) |
1 óra múlva |
11/2 óra múlva |
2 óra múlva |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése