2017. május 13., szombat

Házi gnocchi tejszínes-sajtos szósszal :)

A gnocchi lényegében a mi nudli tésztánkból készül, csak a formázása tér el kissé tőle. Tehát aki készített már nudli tésztát, az tud gnocchit is :)
Én most egy krémsajtos-tejszínes csirkemelles szószt készítettem hozzá.


Gnocchi hozzávalói:

1 kg sárga főzni való burgonya
kb. 25-30 dkg Nutri free mpp itt
1 db egész tojás
2 kk só

A krumplit héjában megfőzzük, ha megfőtt leszűrjük és lehúzzuk a héját. Krumplinyomón áttörjük, hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a tojást, sót, és 25 dkg lisztet. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, ha szükséges adunk még hozzá lisztet, nem túl lágy tésztát kell kapnunk. Hengerré formázzuk, és 3-4 cm vastag szeletekre vágjuk, majd a szeleteket kb. 11/2 cm vastag rudakká sodorjuk és kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Egy villát  lefele fordítunk, rátesszük a tetejére egyesével a gnocchikat és lefele tenyérrel enyhe nyomást gyakorolva a tésztára megsodorjuk. Így kapunk egy kis vájatot a tésztán, aminek az a feladata, hogy a szósz nagyobb felületen tudjon megtapadni rajta. Lobogó sós vízben kifőzzük pár perc alatt, leszűrjük és egy tálba tesszük, pár percig pihentetjük majd egy pici olajjal meglocsoljuk és összerázzuk. Innentől kezdve bármilyen szósszal, mártással kínálhatjuk.










Szósz hozzávalói:

15 dkg kockára vágott bacon
1 fej közepes lila hagyma én most tettem bele 2 szál újhagymát is
500 ml főző tejszín
250 gr natúr krémsajt
1 csirkemell filé

őrölt fehér bors
olaj

Egy nagyobb serpenyőben (én wokban) megpirítjuk a kockázott bacont pici olajon, majd hozzáadjuk az apróra vágott lila hagymát, majd a csíkokra vágott csirkemellet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, amikor átpirult, egy kevés vizet adunk hozzá és puhára pároljuk a húst. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a krémsajtot, elkeverjük, majd a tejszínt is hozzáöntjük, összeforraljuk, hogy mártás sűrűségű legyen.
A kifőtt gnocchival tálaljuk, és jó étvággyal elfogyasztjuk :)











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...