Én megkóstoltam az eredetit, mivel én nem vagyok érzékeny, megmondom őszintén nem ízlett a bolti, na de ez... :)
Az eredeti recept itt található, én a lisztet lecseréltem schar C-re, és kevesebb cukrot tettem a krémbe.
Hozzávalók:
Tésztához:
22,5 dkg schar C itt
12,5 dkg kakaópor legalább 20-22%-os
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk sütőpor
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg vaj (margarin is jó)
1 db tojás
Krémhez:
5 dkg vaj
15 dkg porcukor
4 ek tejszín
1 tk vanília aroma
Először a krémet kell elkészíteni, a vajat habosra keverjük a cukorral és utána kanalanként hozzáadjuk a tejszínt és az aromát. Ha kész, hűtőbe tesszük felhasználásig.
A tésztához összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd egy tálban kikeverjük a vajat a porcukorral, hozzáadjuk a tojást és homogénre keverjük. Hozzáadjuk a kimért száraz hozzávalókat, és összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb 6-8 mm vastagra, 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, tepsire tesszük és 160 fokon kb. 7 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, elővesszük a krémet és minden második kekszre teszünk egy kiskanállal, Rátesszük a másik kekszet, összenyomjuk annyira, hogy a krém elérje a keksz szélét. Pár percre visszatesszük a hűtőbe, és utána fogyaszthatjuk.
A krémet színezhetjük is, én karácsonyra manózokninak álcázott piros csíkos oreo kekszet adtam ajándékba, természetesen gluténmentes kekszet ;)
Manócipő szabásmintája itt található, a rajzolásnál vegyétek figyelembe a saját kekszetek átmérőjét :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése