Hozzávalók:
20 dkg burgonyapüré
50 dkg Nutri free mpp itt
2 kk só
2,5 dkg friss élesztő
kb. 4 dl langyos tej
pici cukor
olaj a sütéshez
reszelt sajt és tejföl a tetejére
A fele tejben kis cukorral megfuttatjuk az élesztőt, közben kimérjük a többi hozzávalót a keverőtálba. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, elkezdjük gyúrni, közben folyamatosan adjuk hozzá a langyos tejet. Pontos mennyiséget nem tudok írni, mert függ a burgonyapüré állagától, egy nem túl lágy tésztát kell kapnunk. Letakarjuk és kb 30-40 percet kelesztjük. Kitesszük a pultra a tésztát, elosztjuk 10-12 részre, én inkább kisebbeket sütöttem. Gombócokat formálunk és letakarjuk újabb 20 percre.
Olajat melegítünk, olajozott kézzel két tenyerünk között megformázzuk a lángost, és pár perc alatt készre sütjük. Papírtörlőre tesszük, tejföllel és sajttal tálaljuk.
Felirat hozzáadása |
Összeállt a tészta |
Pihi |
Kelesztés után |
Sorakozó :) |
Pihentetés után |
Olajfürdőben :) |
Fogyasztásra kész :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése