2017. május 21., vasárnap

Epres-fehér csokis-mascarponés piskóta tekercs :)

Kevés időm volt hétvégén, így esett a választás a gyorsan megsüthető piskóta tekercsre.


Hozzávalók:

4 tojásos piskóta tepsiben sütve

Piskóta:
4 tojás szétválasztva
12 dkg cukor
13 dkg Nutri dolci
fél tk sütőpor
A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, a sárgákat egyesével hozzáadjuk, majd spatulával két részletben hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 180 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Lehúzzuk róla még melegen a sütőpapírt, egy tiszta konyharuhára tesszük a piskótát és a rövidebb oldalán feltekerjük a konyharuhával együtt.








Krém:

15 dkg mascarpone
5 dkg fehér csoki olvasztva
2 dl habtejszín (Meggle cukrászhab) ha sima, kell hozzá 1 cs habfixáló
ízlés szerint kevés porcukor
1 tk vanília aroma
eper apróra vágva és pár szem felezve a tetejére
pirított, aprított földimogyoró (elhagyható)
Oetker csokiroló

A tejszínt felverjük, a mascarponét habosra keverjük, hozzáadjuk a vanília aromát és a felolvasztott csokit. Óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhab kb. felét. Kicsavarjuk a kihűlt piskótát, megkenjük a krémmel, rászórunk mogyorót, összevágott epret, és feltekerjük óvatosan. Folpackba tekerjük és a hűtőbe tesszük legalább egy órára.




Ha visszahűlt a krém, vékonyan lekenjük tejszínhabbal, majd habzsákba tesszük a maradékot, és díszítjük a tekercset, tetejére félba vágott epret és csokirolót teszünk.










Karácsonyi fatörzs:

Nutellás és gesztenyés:
Hozzávalók a töltelékhez:
3-4 ek nutella
250 gr mascarpone
2 dl habtejszín
1 ek kakaópor
1 cs habfixáló

Gesztenyés:
200 gr gesztenyemassza
250 gr mascarpone
2 dl habtejszín
1 cs habfixáló
1 tk rum aroma
ízlés szerint porcukor

A tejszínt felverjük a habfixálóval, ezután egy tálban a mascarponét kikeverjük habosra, hozzáadjuk a nutellát ízlés szerint, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. Betöltjük a piskótatekercset, két darabot ferdén levágunk, majd a nagyobb részhez tapasztjuk az egyiket, a másikat a tetejére helyezzük. A maradék krémhez adunk egy ek kakaóport, elkeverjük és bevonjuk vele a fatörzset. Színes marcipánnal, vagy színezett fondanttal díszítjük.
A gesztenyés tölteléket ugyanígy készítjük el.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...