Hozzávalók:
30 dkg tisztított csirkemáj
1 nagyobbacska vöröshagyma
1-2 tk majoranna
tengeri só
fehér bors ízlés szerint
kb. 8 dkg vaj (én most Kerrygold ír vajat használtam)
opcionálisan adhatunk hozzá egy löttyintésnyi fehér bort
A hagymát szálakra vágjuk, a vajból 5 dkg-ot egy serpenyőbe teszünk, rádobjuk a felvágott hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a tisztított csirkemájat, fűszerezzük ízlés szerint. Addig sütjük, amíg ha a májat megszúrjuk, már nem jön ki véres lé. Ez kb. 10 perc sütést jelent.
Aprítóba tesszük, és a hagymával együtt pépesítjük. Üveg vagy porcelán tálba tesszük a pástétomot, a maradék vajat felolvasszuk és ráöntjük a májra, hogy befedje a zsiradék. Ez fogja tartósítani, bár az az igazság, hogy nem fog megromlani, annál gyorsabban el fog fogyni :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése