2017. december 14., csütörtök

Cheddar sajtos fűszeres ropogós Glutenix barna kenyér lisztből

Lassan itt a Szilveszter, és keresem az esti ropogtatni valót, a hagyományos sajtos rúd helyett. Volt egy csomag glutenix barna kenyér lisztem, és mivel mostanában nem teszem kenyérbe, így erre esett a választásom. Nagyon finom, omlós, mégis ropogós rágcsát kaptam, ami tökéletes lesz egy beszélgetős, sörözős, vagy éppen borozós estékre :)
Tudtátok, hogy az ír cheddar sajt laktózmentes és gluténmentes? ;)


Hozzávalók:

50 dkg glutenix barna kenyér liszt
25 dkg margarin
2 egész tojás
6-7 ek görög joghurt
1 tk só
1 mk cayenne bors
1 mk őrölt fekete bors
1 csapott tk sütőpor
15 dkg reszelt cheddar sajt + a tetejére
1 tojás a kenéshez

A hozzávalókat egy tálba mérjük, majd elkezdjük összegyúrni, először csak 6 ek joghurtot tegyünk bele, ha száraznak éreznénk a tésztát, akkor tegyük hozzá az utolsó kanállal is. Nem lágy, jól formázható tésztát kapunk, pihentetni nem kell.
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, a tepsibe sütőpapírt teszünk. A tésztát vegyük 3 felé, nyújtsuk téglalap alakúra fél cm vékonyra, pizzavágóval, vagy késsel vágjuk kb. 1 cm-es csíkokra, kenjük le tojással, szórjuk meg sajttal és kb. 10 perc alatt süssük szép barnára.

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...