2017. december 20., szerda

Cheddar sajtos kréker

Régebben sokszor vettem mindenféle rágcsát. Gluténmentesen a választék eléggé leszűkült, az áráról nem is beszélve. Mivel cheddar sajtom volt itthon, és el kellett használni, így született meg ez a finom ropogtatni való. Szilveszterkor mindenképpen újra megsütöm, kitűnő az alkoholos italok mellé :)


Hozzávalók:

13 dkg Nutri free mpp
25 dkg reszelt cheddar sajt
6 dkg hideg margarin
3 ek hideg tej
fél mk só

A lisztet kimérjük, és hozzáadjuk a reszelt sajtot, alaposan összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a vajat és a tejet. Gyorsan összegyúrjuk, folpackba tesszük és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
Rizsliszten kinyújtjuk 3-5 mm vastagra, majd tetszés szerinti formával kiszaggatjuk. Neten talált ötlet, hogy fém dobozból kivágunk kb 10-12 cm hosszú csíkot, 2-3 cm széleset és halacskát hajlítunk, majd cellux-szal rögzítjük a végeit.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt szép aranybarnára sül.


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...