2017. július 10., hétfő

Bruschetta - olasz előétel vagy könnyű vacsora

Az utóbbi időben gyakran az asztalra kerül nálunk a bruschetta, reggelire vagy vacsorára szoktuk fogyasztani, bár éttermekben előételként kínálják.
Nagyon egyszerű elkészíteni, és csak pár hozzávalóra van szükség.



Hozzávalók:

4 közepes paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
friss bazsalikom
só, bors
olíva olaj
szikkadt gm kenyér vagy zsemle pirítva

A paradicsomot megmossuk, közepét kivágjuk és apró 1x1cm-es kockákra vágjuk. Tálba tesszük, megpucoljuk a fokhagymát, aprítjuk, hozzáadjuk a paradicsomhoz, sózzuk borsozzuk, végül az összevágott bazsalikomot is hozzáadjuk. Jól elkeverjük és letakarva hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy összeérjenek az ízek. A kenyeret megpirítjuk, bedörzsöljük fokhagymával és melocsoljuk olíva olajjal, majd teszünk rá a tálból paradicsomot.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...