2017. július 16., vasárnap

Hamburger vacsorára :)

Szeretjük a hamburgert, igaz már lehet a mekiben is kapni GM hamburgert, de valljuk be őszintén, drága és kevés, az íze meg....hát ha nagyon éhesek vagyunk tűzoltásra jó :)



A neten szörfözve találtam ezt a búzás receptet, elolvasva jónak tűnt, ezért átalakítottam gm-re.

Hozzávalók:

17,5 dkg Nutri free mpp
17,5 dkg Mester házi kenyér liszt
15 dkg Glutenix foszlós kalács
1 egész tojás
2,5 dkg friss élesztő
350 ml langyos tej
2 ek cukor
4 ek olíva olaj
tetejére: 1 tojássárga 1 ek tejjel elkeverve

GM hamburger hús
saláta
lilahagyma
sajt
paradicsom
kethup

A langyos tej felében megfuttatjuk az élesztőt pici cukorral, a maradék tejben elkeverjük a tojást és az olajat. A liszteket kimérjük egy nagyobb tálba, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a tojásos olajos tejet.
Jól megdagasztjuk, kicsit ragacsos tészta lesz, de ilyennek kell lennie. Letakarva kb. 40 percet kelesztjük, majd rizsliszttel megszórt szilikonos lapra borítjuk. Átgyúrjuk, épp csak annyi liszten, hogy ne ragadjon, 6 felé osztjuk, és zsemléket gömbölyítünk. Sütőpapíros tepsire tesszük a zsemléket, majd letakarjuk kb. fél órára. 185 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Rácsra tesszük kihűlni, közben megsütjük a hamburger húst, és ízlés szerint megtöltjük a zsemléket :)















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...