2017. július 23., vasárnap

Lángos amit kánikulában szeretünk a legjobban sütni :)

Ugyan strandra ritkán megyünk, és ugye ott nem valószínű, hogy gm lángosba botlanánk, de a lángost nagyon szeretjük. Krumplis lángost már sokszor sütöttem, most csak egy "sima" lángos készült, na jó, sütöttem töltöttet is :)


Hozzávalók:

25 dkg Nutri free mpp itt
25 dkg Mester házi kenyér liszt itt
2,5 dkg friss élesztő
3,5 dl langyos tej
1 dl langyos víz
1 tk cukor
4 ek olaj
1 tk só
A töltötthöz: sajt, virsli, tarja, ami van otthon.
a sütéshez olaj
tetejére tejföl, sajt

1 dl langyos tejben a cukorral megfuttatjuk az élesztőt, kimérjük a lisztet, sót egy tálba. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, olajat és jól megdagasztjuk. Ragacsos tésztát fogunk kapni, kenjük le olajjal a tetejét, letakarva egy órát kelesztjük. Kenjünk le olajjal egy nagyobb tálcát, a kezünket is olajozzuk be, és formázzunk kisebb zsemlényi gombócokat, tegyük a tálcára. Forrósítsuk meg az olajat, vegyünk egy gombócot a kezünkbe és két tenyerünk között lapogassuk szét, majd tegyük az olajba. 2-3 percig süssük oldalanként.
A töltötthöz az olajozott tálcán nyomkodjuk szét a tésztát, tegyük rá a tölteléket, hajtsuk ketté és a széleket nyomjuk össze, majd óvatosan tegyük az olajba.


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...