Kezdek ráérezni a gyümölcs faragás technikájára, bár még csak pár darabot készítettem, nekem nagyon bejön :)
Szinte naponta nézem a youtube-on a videókat, ajánlom mindenkinek, aki szeretne megismerkedni ezzel a technikával. Nagyon jó, részletes videókat találhatunk, aki nem tud angolul, az így keresse:
fruit carving.
Megérkeztek a megrendelt kések is, élezésre szorultak, de megoldottam a problémát anyukám kb. 50 éves fenőkövével :)
Még egy jó tanács, csak friss gyümölcsöt, zöldséget próbáljunk faragni, ha már nem friss, a héja nyúlik, nehezen lehet dolgozni vele.
Ha valakinek esetleg fenntartásai vannak, hogy pazarlás folyik: ez egy 2,70 kg-os görögdinnye volt, aminek mindkét oldalát kifaragtam, és másnap megettük :) A faragás során minimális a gyümölcshús veszteség, hiszen eleve a héj illetve az az alatti rész van faragva, amit amúgy sem ennénk meg. Tehát mindenképpen érdemes kipróbálni, akinek kedve van hozzá :)
Akkor legújabb szerelem:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése