2017. július 21., péntek

Nyári ízek a sütőből :)

A piacon most tobzódni lehet a sok zöldségféle között, csábítanak a vásárlásra.
Ma nyárson sült zöldségeket készítettem pácolt pulykahússal, tepsiben egyszerűen. A végeredmény nagyon finom lett, még a nem túl zöldségbarát fiam is jó étvággyal ette :)


Hozzávalók:

fél kg pulykamell v. apróhús
ízlés szerint zöldségek
lila hagyma
gomba
cukkini
kukorica
sárgarépa

A páchoz:
5 ek olíva olaj
3 ek méz
1,5 ek mustár
chili por
kevés pirospaprika

bors ízlés szerint
2-3 gerezd aprított fokhagyma

Egy tálban a pác összetevőit összekeverjük, majd a kockára vágott húst beleforgatjuk és letakarva a hűtőbe tesszük legalább fél-egy órára. Előkészítjük a zöldségeket, megmossuk, a kukoricát és a cukkinit vastagabb karikára vágjuk, a gombát felezzük, a hagymát nagyobb gerezdekre vágjuk.
A saslik pálcákat sütés előtt beáztatjuk hideg vízbe 5 percre, majd elővesszük a húst és tetszés szerinti sorrendben felszúrjuk a zöldségekkel együtt. A sárgarépát megpucoljuk és 5-6 cm-es darabokra vágjuk, a tepsibe kevés olajat öntünk, beletesszük a répákat megsózzuk, borsozzuk és átforgatjuk, hogy mindenhol fűszeres, olajos legyen. Beletesszük a nyársakat is, a maradék pácot rákenjük, meglocsoljuk olajjal, letakarjuk fóliával és 200 fokon kb. 40 percig sütjük, ezután levesszük a fóliát és megpirítjuk.

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...