2017. augusztus 27., vasárnap

Kardinális szelet

Már régóta nézegettem a recepteket, hogyan készül a kardinális szelet. Nem egy fogyókúrás sütemény, de egyszer mindenkinek meg kell kóstolni :)


A tetejéről lemaradt a porcukor, mert elfogyott :)

Hozzávalók:

Sárga tészta:
10 dkg schar C vagy Nutri dolci
5 tojás sárga
2 egész tojás
1 cs. Bourbon vaníliás cukor
7 dkg porcukor
1 tk sütőpor

Tojáshab:
6 tojás fehérje
12 dkg cukor

Töltelékhez:
500 ml habtejszín
porcukor
2 cs. habfixáló
lekvár

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tepsibe előkészítjük a sütőpapírt, két darabot teszünk bele, középen és oldalt felhajtjuk, így két részre osztjuk hosszában a tepsit.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd beleforgatjuk a lisztet. A fehérjéket habbá verjük a cukorral, majd habzsákba vagy nylon zacskóba töltjük, és 3-3 csíkot nyomunk a habból a tepsibe hosszában úgy, hogy egymástól azonos távolságra legyenek. A közöttük levő részbe öntjük a sárga tésztát, megszórjuk porcukorral a  tetejét. Betesszük a sütőbe és kb. 25 perc alatt megsütjük.
A sütőpapírt csak akkor vesszük le, ha már teljesen kihűltek a lapok.
A két sima oldalt, amiről lehúztuk a papírt, megkenjük lekvárral, majd az egyik lapra halmozzuk a habbá vert tejszínt, rátesszük a másik lapot a lekváros felével és betesszük a hűtőbe legalább 2 órára. Megszórjuk porcukorral és 3-4 cm vastag szeletekre vágjuk fel.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...