2017. augusztus 20., vasárnap

Négyszögletű pizza szendvics :)

Ki mondta, hogy a pizza csak kerek lehet? :) Elővettem a kedvenc pizza receptemet és reggelire egy nagyon látványos és nem utolsó sorban nagyon finom szendvicset sütöttem.


Hozzávalók:

20 dkg Nutri free mpp
15 dkg Mester házi kenyér liszt
1,5 dkg friss élesztő
250 ml langyos tej (víz is jó)
3 ek olíva olaj
pici cukor

1 tojássárga a tetejére 1 ek tejjel elkeverve
Feltéthez:
egész tojás
kolbász, szalámi, paprika, paradicsom stb.

Az élesztő megfuttatjuk 150 ml langyos tejben pici cukorral, majd a kimért liszthez tesszük és elkezdjük dagasztani, közben folyamatosan adjuk hozzá a maradék tejet, a végén 3 ek olíva olajat. Jól dagasszuk ki, kicsit ragacsos a tészta, takarjuk le és 40 percet pihentessük.
Vegyük ketté a tésztát és rizsliszten nyújtsuk ki vékonyra, osszuk négy négyzetre, a két egymás melletti oldalon vágjuk be a szélétől 1 cm-re a tésztát, és hajtsuk át átlósan egymás után (fotók!)
Melegítsük a sütőt 180 fokra tegyük tepsire a négyzeteket, szurkáljuk meg az alját, az oldalát villával nyomkodjuk össze. 10 percig süssük majd vegyük ki és üssük bele a tojást, tegyünk hozzá ízlés szerint kolbászt vagy más egyebet. Nem baj ha kifolyik, forró a sütő, szinte azonnal megsül nem fog szétfolyni a tepsiben. Kenjük le a tojássárgával. Állítsuk 200 fokra a sütőt és kb. 10 perc alatt süssük készre.




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...