2017. augusztus 12., szombat

Brassói - a kedvencünk :)

Megosztó poszt következik, ugyanis én teszek bele pirospaprikát, az anyukám nem, és még sokan vannak így.
Mi így szeretjük, de ha nem teszel bele akkor sincs semmi baj :)


Hozzávalók:

0,5 kg sertés lapocka

bors
fokhagyma ízlés szerint
pirospaprika (opcionális)
kevés olaj a hús pirításához
1,5 kg kockára vágott burgonya
olaj a sütéshez

Tejfölös uborkasaláta:
1 db kígyóuborka
tejföl

fokhagyma
ecet
cukor

Brassói:
A húst letisztítjuk, kb. 2x2cm-es kockára vágjuk, egy nagyobb serpenyőben (én wokban szoktam) kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Időnként kevergessük meg és szükség szerint öntsünk még hozzá kevés vizet. Ha megpuhult, adjunk hozzá 3-4 gerezd apróra vágott, vagy reszelt fokhagymát, keverjük el, majd aki szereti tegyen rá 1-2 teáskanál pirospaprikát.
A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk 2x2cm-es kockákra, olajban süssük meg és tegyük a húshoz, keverjük össze és tálalhatjuk.

Uborka saláta:
Az uborkát mossuk meg, két végét vágjuk le, majd reszeljük le. Sózzuk meg, tegyünk hozzá ízlés szerint reszelt fokhagymát, tejfölt, ecetet kevés cukrot és jól keverjük össze, hűtsük le.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...