A 100. blogbejegyzés a 70 nevű ételről szól :)
Én tócsninak, lepcsánkának és medvetalpnak ismerem, de ezen kívül még sok-sok neve van.
Bandurák, bere, beré, berét, berhe, bodag, borzaska, bramborák, buhi, cicedli, cicege, cincogó, cinke, derrentyű, egérke, enge-menge, görhöny, hadi, hadirántotta, harula, hlebcsánka, hremzli, Kartoffelpuffer, kremzli, krumplibaba, krumplifasírt, krumplilepény, krumplimálé, krumpliplacki, krumpliprósza, krumplitócsni, krumplis tócsni, lapcsánka, lapcsinka, latke, lapotya, lapótya, lapotyka, lepcsák, lepcsánka, lepkepotyi, leppalacsinta, mackó, macok, macskanadrág, matutka, matyutyka, medvetalp, nist, pacsa, pacsni, placki, prósza, recsege, reszelt krumplis, röstiburgonya, rösztike, siligó, sisznyi, smacog, sündisznó, süni, szisznyi, tocsi, tócsi, tocsnyi, tócsni, tócsnyi, toksa, vakhús, és végül Czimer László külön kérésére a 71-ik krumplimaci :)
Egyszerű, laktató és gyors étel, ami tökéletesen alkalmas vacsorára.
Hozzávalók 2-4 személyre:
3 nagy krumpli
Nutri free mpp
só
bors
2 gerezd fokhagyma
2 egész tojás
olaj a sütéshez
A krumplit hámozzuk meg és nagy lyukú reszelőn reszeljük le egy tálba. Tegyük hozzá a tojásokat, sózzuk borsozzuk ízlés szerint, reszeljük bele a fokhagymát, majd tegyünk hozzá annyi lisztet, hogy sűrű masszát kapjunk.
Melegítsük meg az olajat, és kanállal tegyünk halmokat az olajba majd kicsit lapítsuk el a masszát.
Közepes lángon süssük szép arany barnára, tegyük papírtörlőre, hogy felszívja az olajat. Tálalhatjuk paradicsommal, paprikával, vagy tejföllel, fokhagymával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése