2017. augusztus 20., vasárnap

Csoki mousse tejszínnel

Ilyet még sosem készítettem, eljött ennek is az ideje :) Csokiimádók előnyben :)


A recept eredetije itt található.

Ebből a mennyiségből 5 adag készült:

Piskóta készítés itt, tegyünk a liszthez 1 csapott ek kakaóport.

200 gr jó minőségű csokoládé (én 100 gr ét és 100 gr tejcsokit használtam)
3 dl habtejszín
5 dkg porcukor átszitálva
3 dkg vaj

Gőz felett megolvasztjuk az összetördelt csokit, amikor elolvadt, belekeverjük a vajat amíg szép sima fényes lesz. Hozzákeverünk 1 dl tejszínt, hagyjuk egy kicsit visszahűlni a csokit, addig verjük fel a tejszínt nem túl keményre. Amikor már langyos a csoki, 2-3 adagban keverjük hozzá a tejszínhabot. Könnyű, laza krémet kapunk.
A piskótából szúrjunk ki köröket a formánknak megfelelő nagyságban, tegyük a karika aljára, béleljük ki irattartóból kivágott csíkkal (érjen túl a karika tetején) és kanalazzuk bele a krémet. Tegyük hűtőbe legalább 3-4 órára. Tálalás előtt díszítsük csokiforgáccsal, gyümölccsel ízlés szerint.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...