2018. január 14., vasárnap

Túrós pite Hadarik Rita linzer lisztkeverékből

Nálunk a túrós ételek mindig favoritok. Volt itthon túróm, ezért ma túrós pitét készítettem Hadarik Rita linzer/pite lisztkeverékből. Nagyon egyszerű összeállítani a tésztát, gyorsan készen van, és nem utolsó sorban nagyon finom :)
Természetesen a tálaló tányérokat én készítettem :)



Hozzávalók 20x30 cm-es tepsihez:

1 cs Hadarik Rita linzer/pite lisztkeverék
1 egész tojás
150 gr vaj
90 gr porcukor

Töltelék:

500 gr túró
ízlés szerint porcukor
2 egész tojás
1 citrom reszelt héja
1 ek gm zsemlemorzsa

A lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a kockára vágott vajat, porcukrot, elmorzsoljuk, majd az egész tojással összegyúrjuk. 30 percig pihentetjük, addig elkészítjük a tölteléket. A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját, reszelt citromhéjat, elkeverjük, majd habbá verjük a tojásfehérjét és óvatosan belekeverjük. A tészta 2/3 részét rizslisztes sütőpapíron a tepsi méretére kinyújtjuk 8-10 mm vastagra, beletesszük a tepsibe a tésztát. Megszórjuk 1 evőkanál zsemlemorzsával, majd rásimítjuk a túrótölteléket. A maradék tésztából tetszés szerint mintákat szúrunk ki és a túró tetejére tesszük, majd tojással lekenjük. Előmelegített sütőben 170 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalásnál megszórjuk porcukorral.

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...