2017. november 19., vasárnap

Karácsonyi marcipán torta :)

Közeleg a karácsony, így elkezdtem összeírni, hogy idén milyen sütik kerülnek majd az asztalra. Tavaly előtt sütöttem ezt a tortát, és mondhatom, hogy nagyon-nagyon finom volt :)


A recept eredetije itt található.

Hozzávalók:
6 tojásos kakaós piskóta, elkészítése itt található a blogon.

Krém:
40 dkg gm étcsoki
4 dl habtejszín

40 dkg marcipán, ha fehéret kapunk, akkor zöld ételfesték

A burkoláshoz fehér fondant, a díszítéshez zöld és piros ételfesték, levél formanyomó.

A piskótát süssük meg, és hűtsük ki rácson.
A krémhez megmelegítjük a tejszínt, beletördeljük a csokit és elkeverjük, amíg elolvad, majd lehűtjük. Hűtés után habverővel habosítjuk. A piskótát 3 felé vágjuk, az első lapot tálra tesszük, kinyújtjuk a zöldre színezett marcipán felét a lappal megegyező nagyságúra, majd a piskótára tesszük. Rákenjük a krém 1/3-át, majd az egész műveletsort megismételjük a következő lappal is. Végül rátesszük a 3. lapot és körbekenjük a tortát a maradék krémmel.
Kinyújtjuk a fondantot, beburkoljuk a tortát, a maradékot megszínezzük piros és zöld ételfestékkel, és elkészítjük a díszítést. Vizes ecsettel rögzítjük a formákat az oldalán és a tetején, a vízbe mártott ecsettel lekenjük a dísz helyét, rátesszük a formát.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...