2017. november 14., kedd

Ha unod a kakaós csigát...

Néha változtatni kell a formán és új lelkesedéssel állunk neki a sütésnek :)
Így készült a kakaós csiga tésztájából egy új formájú péksütemény kakaós és fahéjas ízben. Gyorsan elfogyott :)



Hozzávalók:

30 dkg Nutri free mix per pane
10 dkg Glutenix foszlós kalács liszt
1 egész tojás+1 sárgája
kb. 2 dl langyos tej
2 dkg friss élesztő
6 ek cukor
8 dkg olvasztott margarin

Töltelék:
8-10 dkg olvasztott margarin
kakaópor
fahéj
cukor
A tetejére 1 tojássárga 1 ek tejjel elkeverve

Az élesztőt a langyos tej felében pici cukorral megfuttatjuk, kimérjük a többi hozzávalót egy nagyobb tálba a margarin kivételével. A felfutott élesztőt hozzáadjuk a kimért hozzávalókhoz majd elkezdjük dagasztani, közben adjuk hozzá a maradék tejet, végül az olvasztott margarint. Kissé lágy tésztát kapunk. Letakarjuk és egy órát kelesztjük. Kettéosztjuk a tésztát, téglalap alakúra kinyújtjuk az egyiket, megkenjük margarinnal, megszórjuk kakaóval vagy fahéjjal elkevert cukorral. A rövidebb oldalán mindkét oldalon kb 2 cm tésztát behajtunk, majd a hosszabb oldalon feltekerjük a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd tiszta ollóval kb 2-3 cm-ként a tészta 3/4 részéig bevágjuk, majd a bevágott részt kihajtjuk, egyiket balra, a következőt jobbra felváltva.
A másik tésztával is megismételjük. Lekenjük tejjel elkevert tojássárgával.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...