Nálunk a túrót mindenki szereti, tortában meg nagyon :) Ezért készült most ez a torta, nagyon finom epervelőt készítettem hozzá.
Hozzávalók egy 25 cm átmérőjű tortához:
6 tojásos piskóta recept itt a recept működik schar C, Nutri dolci, Nutri free mpp-val is.
45 dkg túró
2 dl joghurt
reszelt citrom héj
40 dkg fagyasztott eper (vagy friss)
cukor ízlés szerint
2 cs vaníliás cukor
1 cs piros v. színtelen tortazselé
1 cs expressz zselé fix
5 dl habtejszín, ha nem meggle cukrászhab, akkor habfixáló is kell hozzá 2 cs.
A piskótát megsütjük, kihűtjük, majd 3 felé vágjuk. Az epret egy kisebb lábosba feltesszük főni, ízlés szerint teszünk hozzá cukrot, amikor elfőtte a levét, hozzáadjuk a tortazselét, 1 percig főzzük és félrehúzzuk. Botmixerrel pürésítjük, hagyjuk kihűlni, közben néhányszor megkeverjük.
A túrót és a joghurtot botmixerrel összetörjük, adunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat.
2 dl tejszínt elkezdünk habbá verni, közben hozzáadjuk a zselatin fixet és felverjük keményre. Hozzákeverjük a túróhoz.
Az alsó lapra kenjük a túrókrém 1/3-át, elsimítjuk, majd az epervelő felét rákenjük a túró tetejére. Rátesszük a 2. lapot és megismételjük ugyanezt. Rátesszük a 3. lapot, a maradék krémmel körbekenjük a tortát és betesszük a hűtőbe fél órára. Felverjük a maradék 3 dl habtejszínt, habzsákba tesszük és tetszés szerint díszítjük a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése