Kisebbik lányom holnap utazik vissza Hollandiába, és persze olyan nincs, hogy sütit ne kapna búcsúzóul :)
Két kicsi tortát készítettem különböző dizájnnal, hogy inspiráció legyen, aki el szeretné készíteni.
Mascarponés-csokis tejszínhabos tölteléket kapott, és természetesen gluténmentes piskótából, hogy az öccse is ehessen belőle.
Hozzávalók 2 db 8 szeletes tortához:
6 tojásos piskóta elkészítése itt található
6 tojáshoz 20 dkg Schar C vagy Nutri Dolci vagy AnnaPanni
2 ek. kakaópor 20-22%-os
20 dkg cukor
1 cs sütőpor
18 cm-es tortaformában sütünk két kakaós piskótát, kihűtjük.
Krém:
20 dkg étcsoki gőz fölött megolvasztva
ízlés szerint porcukor
50 dkg mascarpone
2 dl habtejszín felverve
Tetejére:
10 dkg csoki megolvasztva
gm csokik
oldalán pörkölt tört mogyoró van
A krémhez felolvasztjuk a csoki, felverjük a tejszínt, a mascarponét habosra keverjük, hozzáadjuk a megolvadt csokit, alaposan elkeverjük, majd ízlés szerint tejszínhabbal lazítjuk.
A piskótákat 3 felé vágjuk, megtöltjük krémmel a lapokat, majd kívül is lekenjük. Kedvünk szerint díszítjük :)
Szia. Ezek a mennyiségek egy vagy két tortához vannak? Köszi.
VálaszTörlésSzia! Írtam a hozzávalóknál, hogy 2 db 8 szeletes tortára van a mennyiség :)
TörlésAngie