Szeretem a gyorsan elkészíthető hétvégi reggeliket, ez most egy ilyen recept lesz :)
Meleg, kiadós, ráérünk megfőzni az ebédet ;) Sajnos az időjárás nem volt ma fotóbarát :)
Hozzávalók 8 db hot doghoz:
25 dkg Nutri free mpp
15 dkg Mester házi kenyér liszt
1 cs száraz élesztő
2 ek olaj
3,5 dl langyos tej
1,5 ek méz
2 kk só
a kenéshez 1 tojássárga 1 ek tejjel elkeverve
A főzéshez:
1,5 l víz
2 ek barna cukor
A langyos tejben elkeverjük a mézet és az élesztőt, hozzáadjuk a lisztet és a sót, dagasztjuk majd végül az olajat is belekeverjük. A tésztát alul felül vékonyan leolajozzuk, kitesszük a pultra és 8 felé vágjuk. Közben odatesszük egy kisebb lábasban a vizet forrni a barna cukorral együtt. A darabokat kb. 50 cm hosszúra sodorjuk, majd feltekerjük a virslire. Ha a víz már gyöngyözik, kettesével tegyük bele a virslis tésztát és kb 30 másodpercig főzzük. Szűrőkanállal tegyük sütőpapíros tepsire. Kenjük le a tejjel elkevert tojássárgával, szórjunk rá ízlés szerint sót, szezámmagot stb.
180 fokon előmelegített sütőben 18-20 percig süssük szép aranybarnára. Melegen az igazi :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése