2018. február 1., csütörtök

Almás pite Mester sütemény lisztből

Ebben a borongós időben jól esik egy kis nasi, alma volt itthon, így almás pite készült ma a kipróbálásra kapott Mester sütemény lisztből. A tészta gyorsan összeállt, egy régi búzás receptemet alakítottam át gluténmentessé. Gluténmentes életünk legfinomabb almás pitéje készült el ma :)



Hozzávalók 25x35 cm tepsihez:

Tészta:

50 dkg Mester sütemény liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
2 egész tojás+ 1 sárgája
80 ml tej

Töltelék:

1 1/2 kg hámozott, reszelt alma
ízlés szerint cukor, fahéj
10-15 dkg darált dió
a tetejére tojás

A lisztet morzsoljuk el a margarinnal, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és gyúrjuk össze (ne sokáig!) Amikor összeállt a tészta, letakarva tegyük hűtőbe fél órára. Pucoljuk meg az almát, és a nagy lyukú reszelőn reszeljük le, ízesítsük cukorral, fahéjjal, keverjük össze, hagyjuk állni.
A tésztát felezzük el, a tepsibe tegyünk sütőpapírt, nyújtsuk ki a tepsi méretére, szórjuk meg darált dióval, nyomkodjuk ki az almát és tegyük a dióra egyenletesen elosztva. Nyújtsuk ki a másik tésztát is, majd borítsuk az almára. Kenjük le felvert egész tojással, villával szurkáljuk meg.
Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 35 perc alatt sül meg.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...