Ugyan a Mekiben van már gluténmentes menü, de a KFC-ben sajnos nincs, így otthon kell elkészíteni, ha ilyet szeretnénk enni. Olcsóbb megoldás mindenképpen, és nagyon finom :)
Az eredeti recept itt található.
Hozzávalók:
1,5 kg csirkeszárny
2 dl Nutri free mpp
4 dl hideg víz
20 dkg kukorica liszt
10 dkg Nestlé GM kukoricapehely
1 tk só
1 tk cayenne bors
fél tk fokhagyma por
1 tk sütőpor
1 kk bors
olaj a sütéshez
A csirkeszárnyakat 3 felé vágjuk, a végeket én lefagyasztom és levesbe szoktam beletenni. A többit megmossuk és tálcára tesszük. A nutrit kimérjük egy tálba és habverővel elkeverjük a hideg vízzel, tempurát készítünk. Ha besűrűsödne, nyugodtan higítsuk vízzel, a palacsinta tésztánál hígabb legyen. A gabonapelyhet beletesszük egy zacskóba, letakarjuk egy konyharuhával, és attól függően, hogy milyen hetünk volt, sodrófával összetörjük :))) Kimérjük a kukoricalisztet, hozzáadjuk az összetört gabonapelyhet, beletesszük a fűszereket, sót és a sütőport. Mi csípősebben szeretjük. Olajat forrósítunk, majd a húst belemártjuk a tempurába, majd a fűszeres lisztbe és megsütjük. Rizzsel, párolt zöldséggel vagy burgonya pürével, sült krumplival kínáljuk. Nagyon finom lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése