Legalább 25 éve nem ettem, valahogy így hozta a sors, erre a napokban elém került egy fotó egy szelet Rigó Jancsival. Rágugliztam és kiválasztottam egy nekem szimpatikus receptet.
Az íze valóban olyan, mint 30 évvel ezelőtt, visszamentem a múltba :)
Az eredeti búzás recept itt találjátok.
Hozzávalók 24 kockához:
Tésztához:
4 egész tojás
24 dkg porcukor
10 gr kakaópor
60 ml olaj
3 dl tej
1 cs sütőpor
40 dkg Nutri free mpp (eredetileg Nutri sütilisztet akartam használni, de mellényúltam :) )
Krémhez:
7 dl tejszín (én cukrászhabot használtam, nem kell hozzáadott cukor)
7 dkg cukor
1 tk vaníliakivonat
1 ek rum
15 dkg étcsoki
3 dl tejszín ( cukrászhabhoz nem kell cukor)
5 dkg cukor
15 dkg étcsoki
2 ek olaj
Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. Én egyszerre sütöttem meg sütőpapíros tepsiben, a recept szerint el kell felezni a tésztát és két lapot kell sütni 180 fokon tűpróbáig.
Kihűtjük, ha egy lapot sütöttünk, akkor vágjuk ketté. A 15 dkg étcsokit olvasszuk fel gőz fölött, és a felvert 7 dl tejszínhez keverjük hozzá. Az egyik lapra kenjük rá a krémet, szépen formára, tegyük hűtőbe, majd verjük fel a maradék tejszínt és azt is kenjük a csokis krém tetejére.
Olvasszuk fel a maradék csokit és a másik piskótalapot vonjuk be vele, hagyjuk megdermedni és vékony pengéjű meleg késsel vágjuk fel kockákra tetszés szerint, én 24 db-ra vágtam. Tegyük a tejszínhab tetejére a csokival bevont kockákat, majd meleg késsel vágjuk át a szeleteket.
Kis időre tegyük hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése