2017. szeptember 24., vasárnap

Calzone - töltött pizza

Hogy ne csak mindig pizzaformában együk, calzonét - töltött pizzát készítettem. Nagyon finom, kiadós étel, akár ebédnek is alkalmas. Nem kell hozzá különleges alapanyagokat beszerezni, ami a hűtőben van, mehet bele :)


Hozzávalók 4 db-hoz:

Pizzatészta itt található a recept.
1 kis doboz paradicsompüré
sonka
szalámi
kolbász
sajt
2 fej gomba
fél fej hagyma
pár karika erős paprika aki szereti
só bors a gomba párolásához
1 tojás felverve a tetejére

A gombát megtisztítjuk, a hagymát apróra vágva pici olajon megpároljuk, a gombát is kis kockákra vágjuk és a hagymához tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy hámozott apróra vágott paradicsomot, ha kész félretesszük hűlni.
A pizzatésztát összeállítjuk, kelesztjük, majd rizslisztes lapon átgyúrjuk és 4 felé vágjuk, egy kevés tésztát félreteszünk a díszítéshez.
A darabokat egyesével kör alakúra kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, a felére paradicsompürét kenünk, tetszés szerint teszünk rá szalámit, sonkát, kolbászt stb. és végül a reszelt sajtot. Ráhajtjuk a másik felét, körben lenyomkodjuk, majd visszahajtjuk a szélét. Sütőpapíros tepsibe tesszük, lekenjük tojással, díszítjük és azt is lekenjük, majd 3 kis vágást ejtünk a tetején, hogy a gőz eltávozhasson sütés közben. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...