Fiam nagyon szereti a raffaelló golyót, sajnos mióta érzékeny lett kimaradt az életéből. Ezt a receptet pár éve találtam a neten, készítettem cukor és tejmentes változatban is. Most "csak" tej-tojás és gluténmentes változat készült :)
Hozzávalók:
3 csapott ek nyílgyökérliszt
4 ek cukor v. eitrit, nyírfacukor stb.
1 cs vaníliás cukor v. fél tk aroma
4 dl kókusztej
10 dkg vaj, margarin v. kókuszzsír
25+5 dkg kókusz reszelék
10 dkg héj nélküli egész mandula
Egy közepes lábosban összekeverjük a lisztet és a cukrot, aromát, majd a kókusztejjel is elkeverjük. Lassan főzve puding sűrűségűre sűrítjük, majd hozzáadjuk a zsiradékot (vaj, margarin, kókuszzsír), elkeverjük amíg elolvad, majd beletesszük a 25 dkg kókusz reszeléket, összekeverjük, kihűtjük, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára. A héjas mandulát forrásban lévő vízbe dobjuk, 2-3 perc után leszűrjük és megtisztítjuk. Elővesszük a masszát, kanállal kiveszünk egy darabot a tenyerünkbe, kicsit szétnyomjuk, majd a közepébe teszünk egy szem mandulát és golyóvá formázzuk. A maradék kókuszba forgatjuk és tányérra tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése